Reflexzonetherapie

reflexzone-therapie-img

Wat is reflexzonetherapie?

In Nederland worden er veel verschillende termen gebruikt als men het over reflexzonetherapie heeft. Reflexologie, reflexzone, voetreflex en voetmassage zijn allemaal termen waarmee men vaak de reflexzonetherapie bedoelt.

Bij deze therapie worden bepaalde punten op de handen, voeten en oren bewerkt. Deze punten staan in verband met organen en systemen in ons lichaam. Door deze punten te behandelen ontstaat er een diepe ontspanning, tevens werkt het bevorderend voor de doorbloeding. Deze elementen zijn belangrijk om ons lichaam goed te laten functioneren. Een reflexzonebehandeling verbetert ook de prikkelgeleiding van ons zenuwstelsel, en het bevordert de afvoer van afvalstoffen binnen ons lichaam.

Het doel van reflexzonetherapie

Ieder lichaam kent een natuurlijk evenwicht, vaak is dit evenwicht bij mensen verstoort. Dit heeft als gevolg dat het zelfherstellend vermogen van het lichaam achteruit gaat. Bij een reflexzonebehandeling gaan we deze balans in het lichaam herstellen. Door behandeling van bovengenoemde punten op het lichaam kunnen we een betere doorbloeding naar corresponderende lichaamsdelen bereiken. Op deze manier kunnen we het zelfherstellend vermogen van het lichaam aanspreken en stimuleren. Hierdoor kunnen we (pijn)klachten verminderen of helemaal laten verdwijnen.

Voor wie is reflexzonetherapie?

De therapie is een veilige en natuurlijke behandelwijze waar ieder mens baat bij kan hebben. Baby’s en kleuters zijn goed ontvankelijk voor een behandeling, waardoor deze zeer effectief kan zijn. Denk ook aan behandelingen tijdens en na de zwangerschap. Een behandeling geneest niet, maar het bevordert en ondersteund de natuurlijke processen van het lichaam, en brengt zo de balans in ons lichaam terug.

Wanneer reflexzonetherapie?

Zoals eerder aangegeven kan ieder mens baat hebben bij een behandeling. Ons lichaam functioneert beter wanneer het in balans is. De therapie kan worden ingezet bij zowel acute als chronische (pijn)klachten. Het is een aanvulling op bijvoorbeeld fysiotherapie en andere behandelingen binnen het reguliere medische circuit.

Reflexzonetherapie werkt holistisch, lichaam en geest worden als één gezien. Een behandeling duurt ongeveer 55 minuten.

Benieuwd naar wat een behandeling voor u kan betekenen?

Neem eens contact op met Therapeutisch Centrum Oss, wij geven u graag persoonlijk advies.